Koszyk

    Koszyk jest pusty

Kwota: 0,00 

Do darmowej dostawy brakuje 200 zł.

Kontynuuj zakupyZobacz koszykZamówienie

babeczki

Składniki

  • 200 ml Supportan Drink czekolada
  • 150 g mąki migdałowej
  • 2 jajka
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki erytrytolu
  • 50 g gorzkiej czekolady (min. 85% kakao)

Czekoladowe muffiny z Supportan Drink czekolada

Te czekoladowe muffiny to połączenie przyjemności z korzyściami odżywczymi. Dodatek Supportan Drink czekolada zwiększa kaloryczność i zawartość białka w wypieku, co czyni je idealnym wyborem dla osób wymagających wsparcia żywieniowego, w tym pacjentów z chorobami przewlekłymi. Ich wilgotna konsystencja i intensywny smak czekolady sprawiają, że są idealną alternatywą dla klasycznych deserów.

Wartości odżywcze

Na całe danie:

~1140 kcal

Energia

~50 g

Białko

Na jedną porcję:

~190 kcal

Energia

~8 g

Białko

Czas: 30 minut

Składniki

  • 200 ml Supportan Drink czekolada
  • 150 g mąki migdałowej
  • 2 jajka
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki erytrytolu
  • 50 g gorzkiej czekolady (min. 85% kakao)
  • 1

    Dodaj odżywkę białkową Fresubin Protein Powder:

    Dodaj 1–2 miarki odżywki białkowej Fresubin Protein Powder (jest to białko na bazie białka serwatkowego, 1 miarka to 6 g białka). Wymieszaj ją z suchymi składnikami, aby uniknąć grudek.

  • 2

    Zamień część mąki na mąkę wysokobiałkową:

    Użyj częściowo mąki kokosowej, migdałowej lub mąki z ciecierzycy, które są bogatsze w białko niż tradycyjna mąka pszenna czy ryżowa.

  • 3

    Dodaj zmielone nasiona chia lub siemienia lnianego:

    1–2 łyżki dodane do ciasta nie tylko zwiększą białko, ale również dodadzą błonnika.

  • 4

    Dodaj orzechy lub masło orzechowe:

    Możesz dodać 1–2 łyżki masła z orzechów ziemnych, migdałów lub pasty z pestek dyni. Są one bogate w białko i zdrowe tłuszcze.

Zobacz również inne przepisy